Syarat Desain PCBA

I. Latar

Las PCBA nganggo soldering udara panas, sing gumantung karo konveksi angin lan konduksi PCB, pad las lan kawat timah kanggo dadi panas. Amarga kapasitas panas lan kahanan panas bantalan lan pin sing beda, suhu pad bantalan lan pin ing wektu sing padha ing proses pemanasan las reflow uga beda. Yen bedane suhu cukup gedhe, bisa nyebabake pengelasan sing ora apik, kayata las mbukak pin QFP, nyedhot tali; Setelan stele lan pamindahan komponen chip; Fraktur penyusutan sendi solder BGA. Kajaba iku, kita bisa ngatasi sawetara masalah kanthi ngganti kapasitas panas.

II. Syarat desain
1. Desain bantalan sink panas.
Ing welding unsur sink panas, kurang saka timah ing bantalan sink panas. Iki minangka aplikasi khas sing bisa ditambah kanthi desain sink panas. Kanggo kahanan ing ndhuwur, bisa digunakake kanggo nambah kapasitas panas desain lubang pendinginan. Sambungake bolongan mancorong menyang lapisan njero sing nyambung stratum. Yen stratum sing nyambung kurang saka 6 lapisan, bisa ngisolasi bagean saka lapisan sinyal minangka lapisan sing sumunar, nalika nyuda ukuran aperture nganti ukuran aperture minimal sing kasedhiya.

2. Desain jack grounding daya dhuwur.
Ing sawetara desain produk khusus, bolongan kartrid kadang-kadang disambungake menyang luwih saka siji lapisan permukaan lemah / level. Amarga wektu kontak ing antarane pin lan gelombang timah nalika soldering gelombang cendhak banget, yaiku, wektu las asring 2 ~ 3S, yen kapasitas panas saka soket cukup gedhe, suhu timbal bisa uga ora bisa ditemoni syarat welding, mbentuk titik welding adhem. Kanggo nyegah kedadeyan kasebut, desain sing diarani bolongan rembulan asring digunakake, ing endi bolongan las kasebut dipisahake saka lapisan lemah / listrik, lan arus gedhe dilewati ing bolongan listrik.

3. Desain sendi solder BGA.
Ing kahanan proses pencampuran, bakal ana fenomena khusus "fraktur penyusutan" sing disebabake dening solidifikasi sendi solder sing ora ana arah. Alesan dhasar pembentukan cacat iki yaiku karakteristik proses pencampuran kasebut dhewe, nanging bisa ditambah kanthi desain optimasi kabel sudut BGA kanggo pendinginan alon.
Miturut pengalaman pangolahan PCBA, sendi solder fraktur penyusutan umume ana ing pojokan BGA. Kanthi nambah kapasitas panas saka sendi solder pojokan BGA utawa nyuda kecepatan konduksi panas, bisa disinkronake karo sendi solder liyane utawa adhem, supaya ora ana fenomena sing rusak ing stres BGA sing nyebabake tekanan adhem luwih dhisik.

4. Desain bantalan komponen chip.
Kanthi ukuran komponen chip sing luwih cilik lan luwih cilik, mula bakal ana fénoména kayata owah-owahan, setelan stele lan ngowahi. Kedadeyan fenomena kasebut ana gandhengane karo akeh faktor, nanging desain bantalan termal minangka aspek sing luwih penting. Yen salah siji ujung piring las kanthi sambungan kabel sing cukup jembar, ing sisih liyane kanthi sambungan kabel sempit, mula panas ing loro-lorone kahanan beda, umume kanthi bantalan sambungan kawat jembar bakal lebur (yaiku, beda karo pamikiran umum, pikirane lan pad sambungan kabel sing amba amarga kapasitas panas lan leleh sing gedhe, sejatine kawat jembar dadi sumber panas, Iki gumantung kepiye PCBA digawe panas), lan ketegangan permukaan sing digawe kanthi ujung leleh pisanan uga bisa diganti utawa malah nyelehake elemen kasebut.
Mula, umume diarepake manawa jembar kawat sing disambungake karo bantalan ora luwih saka setengah dawa sisih sisih pad sing disambungake.

SMT reflow soldering machine

 

Oven NeoDen Reflow

 


Wektu kiriman: Apr-09-2021