Gjashtë tiparet kryesore të makinës SMT

Makinë për montimin SMT mund të përdoret për të montuar përbërës që kërkojnë saktësi të lartë, përbërës në makineri dhe pajisje të mëdha, ose lloje të ndryshme të përbërësve. Pothuajse mund të mbulojë të gjithë gamën e përbërësve, kështu që quhet shumë-funksionaleMakine SMT ose Makinë SMT universale. Makina me vendosje SMT me shumë funksione mund të përpunojë një larmi përbërësish kompleksë, është një pjesë thelbësore e pajisjeve elektronike komplekse të prodhimit.
Pjesa më e madhe e SMT-së miraton strukturën e harkut, me saktësi të lartë dhe fleksibilitet të mirë.
Makinë për vendosjen e SMT kryesisht miraton bordin e qarkut fiks, zbatimin sportiv përmes kokës X, pozicionin Y, jo si rezultat i lëvizjes së mesës dhe inercisë dhe për të bërë pjesë të mëdha ose të rënda të ndërrimit.
Makineria e montimit SMT mund të pranojë të gjitha metodat e paketimit të materialit, të tilla si paketimi i shiritit, paketimi i tubit, paketimi i kuti dhe paketimi i paletës. Përveç kësaj, kur ka më shumë material në paletë, mund të instalohet një ushqyes special me paletë me shumë shtresa.

 

Përveç grykës tradicionale të vakumit, gryka speciale mund të përdoret për frymëmarrje të vështirë në pjesët në formë të veçantë. Përveç kësaj, nofullat pneumatike mund të përdoren për pjesët e thithjes së grykës vakum.
Në kalibrimin e përbërësve të makinës së vendosjes SMT, zakonisht përdoret kamera me pamje lart, një dritë e përparme, dritë anësore, ndriçim i dritës, në internet para dritës dhe funksione të tjera, mund të identifikojë përbërësit e ndryshëm. Nëse madhësia e komponentit është shumë e madhe për të tejkaluar FOV të kamerës, kamera e sipërme gjithashtu mund të analizohet dhe korrigjohet duke marrë video të shumta. Disa makina universale të montimit gjithashtu vijnë me kamera lëvizëse të kokës së montimit që mund të identifikojnë një larmi përbërësish më të vegjël.
Komponenti i chip-it të vogël të makinës për vendosjen e SMT-së nuk mund të krahasohet me makinën e vendosjes me shpejtësi të lartë, shpejtësia e pjesës së makinës me shpejtësi të lartë vendosja e SMT-së e instaluar në një përbërës të vogël të shpejtësisë mund të arrijë instalimin e makinës me shumë funksione 5 ~ 10 herë më e madhe se i njëjti element. Prandaj, në prodhimin e madh dhe të mesëm, konfigurimi i arsyeshëm zakonisht kryhet në përputhje me karakteristikat e produktit, në mënyrë që efikasiteti i secilës pajisje të jetë afër të lartë.

 

SMT production line


Koha e postimit: Prill-12-2021