Struktura kryesore e makinës SMT

A e dini strukturën e brendshme të makine e montimit ne siperfaqe? Shikoni më poshtë:

chip mounter machineNeoDen4 Zgjidh dhe vendos makinerinë

Unë Makinë e montimit SMT kornizë

Korniza është themeli i makinës së montimit, të gjithë mekanizmat e transmetimit, pozicionimit, transmetimit janë të fiksuara fort mbi të, të gjitha llojet e furnizuesit mund të vendosen gjithashtu. Prandaj, korniza duhet të ketë forcë dhe ngurtësi të mjaftueshme mekanike, makina aktuale e montimit mund të ndahet përafërsisht në llojin integral të hedhjes dhe llojin e saldimit të pllakave të çelikut dy kategori.

II Mekanizmi i transmetimit dhe platforma mbështetëse e makinës së montimit SMT
Funksioni i mekanizmit të transferimit është të dërgojë PCB që ka nevojë për copë toke në vendin e paracaktuar, dhe më pas ta dërgojë atë në procesin tjetër pasi të jetë bërë patch. Transportuesi është një sistem transportues rrip ultra i hollë i montuar në një pistë, zakonisht në buzë të pistës.

III Kokat e makinës SMT
Koka e ngjitjes është pjesa kryesore e makinës ngjitëse. Pas marrjes së përbërësve, ai mund të korrigjojë automatikisht pozicionin nën sistemin e korrigjimit dhe ngjitjen e saktë të përbërësve në pozicionin e caktuar. Zhvillimi i kokës së patch-it është një shenjë e përparimit të makinës patch. Makina patch është zhvilluar nga shtrirja e hershme e kokës së vetme dhe shtrirja mekanike në rreshtimin optik me shumë koka.

IV. Ushqyes i SMT Machine
Funksioni i furnizuesit është të sigurojë përbërësit e çipave SMC / SMD në kokën e çipit sipas rregullave dhe rendit të caktuar, në mënyrë që të merren me saktësi dhe komoditet. Ai zë një numër dhe pozitë të madhe në makinerinë e çipave dhe është gjithashtu një pjesë e rëndësishme e zgjedhjes së makinës së çipave dhe rregullimi i procesit të çipave. Në varësi të paketës SMC / SMD, furnizuesit zakonisht janë të disponueshëm në formë shiriti, tubi, disku dhe në sasi të madhe.

V. Sensori SMT
Makinë në rritje është e pajisur me një shumëllojshmëri të sensorë, të tilla si sensor presioni, sensori i presionit negativ dhe sensori i pozicionit, me përmirësimin e makinës inteligjente në rritje, mund të kryhet inspektimi i performancës elektrike të komponentit, gjithmonë monitoroni funksionimin normal të makinës. Sa më shumë sensorë të përdoren, aq më i lartë është niveli i inteligjencës së SMT.

VI. Sistemi i pozicionimit të ndihmës XY dhe Z / θ të SMT
Funksioni Sistemi i pozicionimit XY është çelësi i makinës SMT, gjithashtu është indeksi kryesor në saktësinë e vlerësimit të makinës SMT, duke përfshirë mekanizmin e transmetimit XY dhe sistemin servo XY, ekzistojnë dy mënyra të zakonshme të punës: një lloj është të mbështesni hapja, hapja është instaluar në shinën udhëzuese X, udhëzues X përgjatë drejtimit Y në mënyrë që të realizohet i gjithë procesi i copëtimit në drejtimin Y, kjo lloj strukture në makinën SMT me shumë funksione për të parë më shumë; Tjetra është të mbështesë platformën mbajtëse PCB dhe të realizojë PCB që lëviz në drejtimin XY. Kjo lloj strukture zakonisht shihet në makinën e montimit të kokës rrotulluese të tipit frëngji. Koka e montimit të makinës me shpejtësi të lartë të tipit frëngji bën vetëm lëvizje rrotulluese dhe mbështetet në lëvizjen horizontale të furnizuesit dhe lëvizjen e avionit lëvizës PCB për të përfunduar procesin e montimit. Sistemi i mësipërm i pozicionimit XY i përket strukturës së shiritit udhëzues lëvizës.

VII. Sistemi optik i identifikimit të makinës në rritje
Hapja e postave pas thithjes së komponentëve, imazheve me kamera CCD të përbërësve dhe e përkthyer në sinjalin e imazhit dixhital, pas analizës kompjuterike të dimensioneve gjeometrike të përbërësve dhe qendrës gjeometrike, dhe krahasimit me programin e kontrollit të të dhënave, llogaritni qendrën e grykës së thithjes me përbërësit Gabimi Δ X, Δ Y dhe Δ theta, dhe reagimet në kohë për sistemin e kontrollit, sigurojnë që kunjat e komponentëve dhe lidhësja PCB të mbivendosen.


Koha e postimit: Prill-01-2021